środa, 3 stycznia 2018

Kokosowe babeczki z nadzieniem orzechowym


Kokosowe babeczki z nadzieniem orzechowym


  • puszka białej fasoli
  • 3 łyżki mąki jaglanej (bądź innej)
  • 5 łyżek wiórek kokosowych
  • 2 łyżki oleju kokosowego 
  • 3 łyżki miodu
  • 3 jajka 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 2 łyżki budyniu waniliowego
  • 2 łyżki masła orzechowego


Fasole płuczemy, dodajemy wszystkie składniki i blendujemy na gładką masę. Połowę wlewamy do foremek, na każdą nakładamy trochę masła orzechowego, zalewamy masą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 30 minut.





Makro jednej babeczki (z 12): 130 kcal B-5g T-7g W-11g







Smacznego!

Codziennie nowe, pyszne zdjęcia!  INSTAGRAM

2 komentarze:

  1. budyń też zblenować na masę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. proszek budyniowy dodajemy do wszystkich składników i blendujemy;)

      Usuń

Jak już tu jesteś - wyraź swoją opinie, a ja na pewno zajrzę do Ciebie;)
Podoba Ci się mój blog? - Zaobserwuj;)