Torcik biszkoptowy:
Biszkopt:
- 150 g mąki z ciecierzycy od INCOLA
- 50 g ksylitolu
- 5 jajek
- 20 g budyniu waniliowego
- 90 g mleka roślinnego
- 5 g proszku do pieczenia
Żółtka, mleko i ksylitol utrzeć razem. Dodać stopniowo mąkę, budyń, proszek do pieczenia i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Białka ubić z dwiema szczyptami proszku do pieczenia i połączyć z masą. Jednolitą masę wylać na formę wyłożoną i wysmarowaną tłuszczem i piec w 180C/30 min. Po upieczeniu i ostygnięciu przekroić ciasto wzdłuż.
Masa:
- 200 g płatków jaglanych
- 200 g mleka roślinnego
- 200 g wody
- 70 g miodu
- 40 g wiórek kokosowych
Płatki zagotować w wodzie mleku, kiedy płatki wchłoną płyn dodać miód, wiórki i wymieszać. Wszystko dokładnie zblendować. Wyłożyć na przekrojony biszkopt. Przyłożyć drugą warstwą.
Polewa:
- 150 g jogurtu naturalnego
- 15 g miodu
- 25 g mąki kokosowej
Wymieszać składniki na jednolitą masę i dokładnie przykryć nią całe ciasto. Można udekorować startą czekoladą i liofilizowaną żurawiną.
Makro jednego kawałka (z 16) - 162kcal, B-7g, T-5g, W-23g
Smacznego!
Codziennie nowe, pyszne zdjęcia! ➡ INSTAGRAM
oj zapisuje przepis, chętnie sibie zorobię :D
OdpowiedzUsuńmniam mniam ale bym pojadła <3
OdpowiedzUsuńZapraszam https://ispossiblee.blogspot.com
Ale pysznosci!!! :) jadłabym :) dzieki za pomysl! pozdrawiam i zapraszam :)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńMożna jeść oczami, więc jak ten torcik musi dobrze smakować! :)
Pozdrawiam ♥
https://my-positive-mind.blogspot.com